Skip to main content

Nawoord

applaus voor jezelf!

Ik wil je bedanken voor je deelname aan deze cursus. Voor je aandacht, inzet en openhartigheid. Omdat deze cursus nog best wel vers van de pers is, is opbouwende feedback op mij als docent méér dan welkom. Wat was voor jou het absolute leerpunt van dit vak en waar ligt er volgens jou nog ruimte voor verbetering? Ik ben heel benieuwd.

Ben je door dit vak enthousiast geworden over de woordkunst en/of denk je dat je daar zelf ook (verder) mee aan de slag wil? Kom eens een kijkje nemen op de volgende evenementen, waar je inspirerende jonge talenten en op dit gebied gevestigde namen aan de slag kunt zien en horen. Alleen al in Rotterdam kun je bijvoorbeeld terecht bij Woorden Worden Zinnen, SPOKEN, Spraakuhloos, Late Night Poetry Jam, House of Poets, Spoken World, Flow en Paginagroots.

Google je suf op de namen die je in deze bundel tegen bent gekomen, kijk je scheel op YouTube of koop eens een boek. Er valt een heleboel woordkunst te ontdekken. In jezelf, als artiest in wording en in de wereld om je heen, als liefhebber. Ik zeg altijd: taal is alles, want alles is taal. Je moet ’t alleen zien.

Ik wens je veel succes met het vervolgen van je opleiding en ik hoop dat je nog eens terugdenkt aan dit keuzevak. Ben je er enthousiast over geworden, aarzel dan vooral niet om medestudenten aan te sporen om ook Spoken Word te komen volgen. En komt het nog eens voor dat je op woordengebied wat inspiratie of hulp kunt gebruiken in het vervolg van je studie of loopbaan daarna, schroom dan niet om contact op te nemen. Je hebt m’n mailadres!

Wat je ook doet en hoe het leven ook loopt, onthoud één ding: je wordt wie je wil zijn, door te blijven wie je bent. Dank voor het delen van je schrijfwerk, de voorbije weken.

Met hartelijke groet,

Derek Otte