In samenwerking met de Bibliotheek, Koala Koncepts en toffe Rotterdamse woordkunstenaars heb ik Zogezegd mogen maken. Een korte ode aan het woord in Rotterdam. Hieronder de video, daaronder het persbericht. Meer video’s staan trouwens hier!

Stadsdichter lanceert video ‘Zogezegd’

De Rotterdamse stadsdichter Derek Otte lanceert begin juni de korte film Zogezegd, het woord in Rotterdam. De video brengt 23 Rotterdamse dichters in beeld. Recht voor z’n raap vertellen ze wat ‘het woord’ voor hen betekent.

Met Poetry International Festival, het nieuwe spoken word-festival 010 Says it All en de lancering van de video Zogezegd laat Rotterdam zien dat poëzie en spoken word hand in hand gaan. De video gaat in première tijdens Poetry International Festival waar Derek Otte zelf te gast is en geïnterviewd wordt.

In de video Zogezegd, het woord in Rotterdam komen naast Derek Otte 22 collega dichters aan het woord. In één zin vertellen zij wat het woord, geschreven of gesproken, voor hen betekent. Otte laat hiermee zien hoeveel talent er in Rotterdam is op het gebied van woordkunst. De dichters (o.a. Y.M.P, Daniël Dee, M., Gino van Weenen en Elten Kiene) zetten Rotterdam op de kaart als dichtkunststad en tonen aan dat er in het rauwe Rotterdam veel meer poëzie is dan je denkt.

De video is op 1 juni in première gegaan tijdens het Poetry International Festival

 

0