Wie

Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft versjes, verhalen en spoken word. Zijn spitsvondige pen kenmerkt zich door de uitdagende combinatie van toegankelijkheid en gelaagdheid. Liefde die niet lukken wil en het reilen en zeilen van de grote stad, vormen belangrijke thema’s in zijn werk waarbij scherpte, openhartigheid en humor elkaar in rap tempo afwisselen.

Via Instagram genieten zijn ‘regeltjes en rijmpies’ grote populariteit en als spoken word-artiest staat Derek meerdere malen per week op het podium in zowel Nederland als Vlaanderen. In 2017 werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018). In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving (Uitgeverij Rorschach). Als docent Spoken Word is Derek sinds 2015 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en van 2013 tot september 2017 was hij huisdichter bij radiozender FunX, waar hij wekelijks een poëtische nieuwscolumn had. Hij organiseert sinds 2012 het woordkunstpodium Paginagroots in Theater Rotterdam (voorheen Rotterdamse Schouwburg).

Met zijn eigenzinnige taaltovenarij was hij eerder te zien bij o. a. TEDx, DWDD, Woorden Worden Zinnen en ‘Nuff Said Antwerpen. Zijn werk siert verschillende cruiseschepen, de vertrek- en aankomsthal op Rotterdam The Hague Airport en in opdracht schreef hij verder voor ondermeer de ASN Bank, Ben & Jerry’s, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Discovery Channel, Nationale Nederlanden en het Havenbedrijf Rotterdam. In opdracht is zijn specialiteit het ter plekke samenvatten en afsluiten van de meest uiteenlopende evenementen.

Voor een uitgebreide biografie, klik hier
Voor eerdere interviews met Derek, klik hier
Voor een beknopte portfolio, klik hier

20170124 Derek Otte 02 FC 1000
Foto door Hans Reitzema (meer via Pers)
Delen dan!