Wat

Derek Otte is woordkunstenaar van beroep, zowel schrijvend als sprekend (schrijvenaar en sprekenaar dus). Sinds 2010 is taal zijn werk. Naast het schrijven van korte verhalen en versjes, treedt hij meerdere malen per week op met spoken word door heel Nederland en Vlaanderen.

Derek schrijft zijn verhalen, versjes en spoken word ook in opdracht. Ook copywriting behoort tot de mogelijkheden. Eerdere opdrachtgevers zijn ondermeer Sennheiser, Ben & Jerry’s, Discovery Channel, Cruise Port Rotterdam, Radio 3FM en TEDx. In opdracht is zijn specialiteit het ter plekke samenvatten (en rijmend afsluiten) van de meest uiteenlopende evenementen. Dit deed hij eerder voor o. a. Nationale Nederlanden, Het Tijdelijk Modemuseum, ASN Bank, het Havenbedrijf en het Maritiem Museum.

Podia waar hij eerder stond, zijn o. a. ‘Nuff Said Antwerpen, Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen, SPOKEN, Late Night Poetry Jam, Frappant Comedy, East Side Comedy Night, Werfpop en Studentival.

Verder geeft Derek verschillende taalworkshops (op middelbare scholen, het MBO, het HBO, universiteiten en in opdracht van bedrijven), zelfstandig of namens ondermeer Nowhere, Music Matters en (voorheen) de SKVR. Eerder verzorgde hij workshops voor o. a. het Gerrit Rietveld College, het Albeda College, het ROC Amsterdam, de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voor een beknopte portfolio, klik hier
Voor eerdere interviews met Derek, klik hier

Voor een uitgebreide biografie, klik hier

 

0