Studeren, sheets erbij. Focus. Kom op, focus. Moet lukken, wat heb ik nou op? Ja, die ijskoffie onderweg naar school. Vies spul. Het was die vrouw die nooit vriendelijk kijkt trouwens, tankstation. Benzine, duur. Ik had ook wel even kunnen tanken trouwens. Was vroeg, mistig. Mist. Maar ik was op tijd, 1-0 voor mij. Mist is mooi. Wie wist er gister dat de mist… Nee. Wacht. Focus, leren. Studeren. Twitter. Oh, telefoon.

Ja, klopt. Ik zou terugbellen. Waarom heb ik dat niet gedaan? Gisteren. Wat at ik ook alweer? Ik at helemaal niet, ik was aan het leren. Ontschoten. Het is me ontschoten, compleet. Excuses. Later.

Benieuwd hoe dat tentamen is gegaan. Even mailen naar die vrouw of het 100 punten waard was en telde voor 60% of dat het gewoon 60 punten waren. Heeft vi.nl nog wat te melden? Kijk nou, een bekende!

“Alles goed?”

Ja, met jou?

“Ook, wat doe je hier?”

Studeren, jij?

“Ook! Succes!”

“Dank je, jij ook.”

Leugens. Ik had nog een to do lijstje, drie. Die op ruitjespapier, daar stond iets op wat echt belangrijk was. Vrouw mailen, tentamen. Mail van YouTube? Even kijken.

Vet! Facebooken. Ha, mailtjes! Antwoorden. Haar mailen? Nee, niet haar mailen. Niet. Haar. Mailen. Focus. Focus. Focussssss.

Focus.

Ik moest ook nog die van info@ beantwoorden. Open klikken in nieuw browservenster, dan vergeet ik het niet. Misschien niet. Waarom moet ik studeren? Ik skip ‘m. Ik skip die hele studie. Ik wil gewoon mijn eigen ding doen, ik heb die studie niet nodig. Iedereen weet het beter, ik heb ‘m niet nodig. Ik ga stoppen. Nee, kan niet. Kan echt niet. Doorgaan.

Mijn zusje is trouwens 23 april jarig. Die grote cappuccino hier is echt goed! Niet zo goed als in Rome, maar toch. Rome was trouwens tof. Moet die vriend even bellen van de week. Heb ik nou afspraken dit weekend? Speelt Sparta? Hoe heet die ouwe Deense middenvelder ook alweer? Anders Nielsen. Nummer 8, had ie vaak. Maar Ferguson ook. Goeie voetballer trouwens. Speelschema checken. Vrouw mailen, puntentelling. To do list op een gele memo, klein geschreven. O ja, mijn zusje is 23 april jarig. Wat ga ik kopen? Ik wil ook nog wat voor haar schrijven. Sms’je.

Ja, ik was m’n pinpas vergeten dus ik kon niet chippen maar nee, ik heb geen boete gekregen. Verder alles goed. Tentamen ging wel lekker.

Glimlachen als wapen, liefde als munitie, geen onderscheid tussen personen met verschillende religies, nee. Vandaag schrijf ik even niks. Mailtjes beantwoorden, zo.

Ik moet die vrouw nog mailen. Mailen. Delen, spelen, helen, kelen, strelen, stelen, bevelen, verdelen. Verdelen is goedkoop dan, want het lijkt op delen. Dan moet je kiezen. Kiezen of delen, kiezen om te kauwen. Kou. Kauwen, eten. Ik had moeten weten hoe ze heette, maar ik ben het vergeten. Ik moet studeren. Studieschuld, ouders. Studieschuld, nakijken. Weten waar ik over praat. Langstudeerboete, echt? Hoe gaan we dat regelen. Veel te veel. Stel dat ik het niet haal. Stel dat alles mislukt. Niet zo denken, positief zijn. Positief.

NEE, MEISJE SCHUIN TEGENOVER MIJ! VRAGEN VRAAG JE NIET, DIE STEL JE! PRAAT JE ZO NETJES, ZIT JE ZO INTERESSANT TE DOEN, MAAK JE ZO’N FOUT! DOE DAN TENMINSTE NIET ZO INTERESSANT.

Het wordt te druk hier, ik begin te transpireren. Blijf ik hier of ga ik naar huis, blijf ik hier of ga ik naar huis, blijf ik hier of ga ik naar huis, blijf ik hier of ga ik naar huis. Flyer voor een feestje, ik ga niet naar feestjes, niet naar zulke feestjes, ik houd niet van zulke feestjes, de tijd dat ik naar zulke feestjes ging is over. Over. YouTube, is zo’n filmpje over over. Van Stewie en Brian. Zoeken, kijken, lachen. Posten? Nee, ik ben te druk. Geloof ik. Nee, weet ik. Te druk.

Mijn gedachten bewegen met hetzelfde tempo als het licht, alles flitst voorbij. Cafeïne is als coke voor mij. Ik zou het consumeren van koffie af moeten leren. Of af moeten zweren. Of leren doseren. Ik heb helemaal geen moer gedaan. Mijn brein is een braamstruik. Prikkels.

0