Nee, ’t is geen spelfout. Na van het weekend de zoveelste late night discussie omtrent de Illuminati te hebben gevoerd, moet me iets van het hart.

Ik vraag me de laatste tijd af, welk genootschap groter is. De Illuminati, of de Killuminati. Ik ga niet eens meer de moeite nemen om hier de verschillende begrippen uit te leggen. Het is volgens mij namelijk een kwestie van tijd, voor dit op basisscholen gaat gebeuren. Hele volksstammen volgen een zelfstudie om allerlei vragen omtrent alle conspiracy theories en evil powers van onze moderne tijd, beantwoord te krijgen.

Het internet is vrij groot. En ik denk dat zeker een derde ervan wordt gebruikt, door mensen die ons willen waarschuwen voor de vrijmetselarij en alles wat daar mee te maken heeft. Voor mensen die niet weten waar ik over praat: kijk maar eens rond. Zoek wat je zoeken wilt. Maar zet vraagtekens bij wat je zult vinden.

Ik heb mij een hele tijd verdiept in de materie. Ik begon natuurlijk met het evalueren van de muziek en enkele videoclips van Jay-Z. Dat is zo’n beetje het kwaadaardige Illuminati-opperhoofd op artiestengebied. Eng. Naar veel tracks, luister ik niet meer. Ik heb liever geen dark forces in m’n huiskamer. Ik wilde meer weten. En dat was meer dan mogelijk.

Ik heb liever geen dark forces in m’n huiskamer.

Dat vind ik geweldig. Ik ben blij dat er mensen zijn die de wereld op de hoogte houden van alle gevaren, waar je normaal gesproken geen weet van hebt. De stof is alleen zo interessant, dat je er in het begin in wordt mee gezogen. Je blijft maar filmpjes kijken. Je blijft artikelen lezen.

Voor je het weet, heb je de hele Arrivals-serie bekeken. Je gaat letten op driehoeken, ogen (één tegelijk natuurlijk), zwart met wit geblokte vloeren, pilaren, passers, handgebaren en andere symbolen. Je bestudeert gebouwen, speelt rapteksten achterstevoren af, gaat nog meer videoclips bekijken en begint je af te vragen of het nog wel veilig is om de straat op te gaan. Want ‘ze’ zijn overal!

Ze. Ze hebben Eminem gehersenspoeld. Ze hebben Bob Marley, 2Pac en John F. Kennedy omgelegd. Ze hebben Kanye West, Rihanna, Lady Gaga en Beyoncé aan het werk gezet. Ze hebben ook George Bush, Bill Clinton en Barack Obama zo ver gekregen. Ze controleren het internet, hebben de wereldpolitiek in handen, sturen de mondiale economie aan en maken vooral gebruik van de populaire muziek om hun plannen uit te rollen. De namen, begrippen en verschillende verbanden beginnen je te duizelen. Hoe meer je weet, hoe minder je zeker weet.

Bij het boodschappen doen, kijkt de caissière je wel erg lang aan.  Is zij één van hen? Ze knippert wel erg vaak. Dit moet een reptilian shapeshifter zijn! Je zet het op een lopen. Op je bonnetje staat, dat je de supermarkt €6,66 verschuldigd bent. Dit kan geen toeval zijn. Net als het feit, dat de buurvrouw elke nacht om klokslag 3:33 uur naar bed gaat. Dat heb je bij gehouden. Levenloos? Levensbelangrijk, dat is heel iets anders. Ze zijn dichterbij dan je denkt.

Hoe meer je weet, hoe minder je zeker weet.

De buschauffeur doet vreemd. De toiletjuffrouw kijkt raar. Je tante kookt wel erg vaak. Je telefoon valt uit. De televisie stoort. Je buurman leent spullen, die je nooit meer terug ziet. Waarom staat dat gebouw daar? Niets is meer wat het lijkt. Geel is drie, acht is boven. Wat is het verschil tussen een straaljager? Wolter Kroes en Def Rhymz zijn eigenlijk broers. Papegaaien zijn dolfijnen. Gisteren moet nog komen. Papoea’s. Jij bent het systeem. Het systeem is jou. Achter elke deur die voor je open is gegaan, zit een nieuwe deur. Je draait door.

Ik spreek uit ervaring. De vorige alinea is natuurlijk wat overtrokken, maar ik heb wel gemerkt dat ik steeds meer waarde ging toekennen aan dingen die het niet waard zijn. Ik werd een beetje te scherp. Ik lette op dingen, waar ik voorheen nooit op had gelet. Ik zat ermee. En die laatste stap, is gewoon gevaarlijk.

Bewustzijn is prachtig. Broodnodig ook. Alertheid is goed. Maar op het internet, beweren anonieme bronnen de gekste dingen. Ongefundeerd maken ze hele analyses van dingen die gebeurd zijn, gebeuren en gaan gebeuren. Eigenhandig maken ze uitroeptekens van een scala aan vraagtekens. Met vaak, alleen maar een toename van vraagtekens als gevolg.

Onderzoek. Met mate.

Zat de materie maar in mijn studie. Had ik ook eens een 9.9 gehaald. Ik ben als een wezenloze op zoek gegaan naar antwoorden. Ik ben alleen vergeten om te blijven relativeren. Om kritisch te blijven. Ik ben overtuigd van het feit dat er donkere genootschappen op de wereld zijn. Ik weet dat zwarte magie bestaat. Ik vind het heel belangrijk, dat andere mensen dat ook weten. Maar ik denk dat iemand op een zwak moment, in een mindere periode van zijn of haar leven, erg vatbaar kan zijn voor bepaalde denkbeelden en zienswijzen. Je kunt echt doordraaien, van een overload aan informatie.

Dat lijkt me niet de bedoeling. Veel ‘klokkenluiders ‘streven hun doel op dit gebied, helemaal voorbij. Zo geven ze juist kracht aan zaken, die dat helemaal niet verdienen. Voor de fanatici onder ons: ik heb niet m’n eigen bloed gebruikt om een contract te tekenen of zoiets. Mijn ziel is nog steeds van mij. Dat geldt ook voor mijn geweten, mijn verstand en m’n hart. Je oplettendheid en wetenschap komen alleen van pas als je gelooft in het goede, vasthoudt aan het positieve en sterk staat tegenover alles wat daar voor jou buiten valt. Killuminati, maak ze niet sterker. Onderzoek met mate.

Ik blijf liever immuun voor de duistere kanten van verlichting.

0