Sinds dit jaar heb ik een kantoor in het HipHopHuis, dé spot in Rotterdam waar mensen hiphop als cultuur en kunstvorm uitdragen en een vaste plek in de stad geven. Sinds mijn negende is hiphop een enorme bron van inspiratie als het gaat om de muziek die ik luister, de kleding die ik draag en de manier waarop ik mijn teksten schrijf. Dat ik voor het 15-jarig bestaan van het HipHopHuis een tekst mocht schrijven, is daarom een grote eer. Een nóg grotere eer is het dat Hans van High On Type de ’16 bars’ vereeuwigd heeft op een muur in de nieuwe huiskamer van het HipHopHuis. Héél tof! En nog vele jaren. All we got iz us!

HOORAY

hier woont morgen in een wereld gister
(beetje braggen en boasten hoort erbij)
het woord een wapen, mijn verse: epistel
maar elke ik is nergens zonder wij

door strijd sterker, battles vragen om moves
geen muur behalve voor pieces en tags
Air was eens… classics op de 1s en 2s
tot fresher dan frisse lucht, tot de Max

beginnen van scratch, eigen maakt wijzer
deze stad beweegt op samples en beats
skyline balken van een equalizer
samen maken we van alles van niets

voor altijd dóór, hoe iller hoe beter
proberen is leren, waar hokjes gaan
eenheid brengt extra’s, weten is delen
zo loopt vooruitgang achter hiphop aan

IMG_2292

0